IEZZY Disposables en Verpakkingsmaterialen - Maak een duurzame keuze

Eten en drinken met IEZZY

Met het complete assortiment IEZZY Disposables maak je een slimme en bewuste keuze. IEZZY producten zijn volledig vrij van plastic of herbruikbaar. Onder disposables vallen alle wegwerpartikelen. Voorbeelden van artikelen die onder het merk IEZZY zijn geïntroduceerd, zijn: saladebakjes, soepbekers, sauscupjes, lunch-boxen, bekerdeksels, roerstaafjes en tassen.
 

IEZZIE Verpakkingsmaterialen

Sinds kort is IEZZY hét nieuwe verpakkingsmerk bij Rosenboom, met een uitgebreid assortiment met onder andere verpakkingstapes, opvulmateriaal, brievenbusboxen, wikkelfolie, paklijstenveloppen, verhuisdozen, luchtkussenfolie, postpakketboxen, en verzenddozen. Alles voor een uitstekende prijs en van goede kwaliteit.
 

Izzie disposables en verpakkingsmaterialen.png

 

Bekijk het complete assortiment verantwoorde disposables in PDF.

PDF IEZZY Disposables
PDF IEZZY Disposables

 

Bekijk het complete assortiment verantwoorde verpakkingsmaterialen in PDF.

PDF IEZZY Verpakkingen
PDF IEZZY Verpakkingen

Single Use Plastic maatregelen

Wat is de SUP en wat betekent dit voor jou? Het Europees Parlement heeft in 2019 de Single Use Plastic (SUP) Directive aangenomen. Deze richtlijn heeft als voornaamste doel plastic zwerfafval tegen te gaan. Vanaf juli 2021 is de SUP van toepassing op de regelgeving van alle EU-lidstaten op bekers, voedselverpakkingen, drankverpakkingen, wikkels en zakjes.
Tijdlijn SUP
- Op 3 juli 2021 is er een verbod gekomen op het produceren van plastic disposables. Hierdoor stopt uiteindelijk de toevoer naar de markt. De voorraden die er nog liggen mogen verkocht worden totdat deze op zijn;
- Vanaf 1 juli 2023 moet het aanbieden van bekers en foodverpakkingen waar plastic in zit, voor eenmalig gebruik aan de eindconsument, worden belast. De eindconsument gaat hiervoor betalen. Deze meerprijs moet apart worden vermeld op de bon. Ook moet de exploitant de consument een herbruikbaar alternatief aanbieden of een bring your own-beleid toepassen. Deze fase is van toepassing op de to go-markt;
- Vanaf 1 januari 2024 is het verboden om Single Use Plastics te gebruiken voor consumptie ter plaatse. Hiervoor moeten herbruikbare bekers en foodverpakkingen in de plaats komen. Dit geldt voor alle plekken waar ter plaatse wordt geconsumeerd, behalve voor zorginstellingen. Dus ook op kantoor!

Wanneer is een product een SUP-product? Hieronder zetten we de kenmerken van SUP-producten voor je op een rijtje:
- Het product is bedoeld voor eenmalig gebruik; - Het is gericht op voedselverpakkingen;
- De inhoud vraagt geen verdere bereiding;
- De inhoud van de voedselverpakking bevat minder dan 2 porties;
- De inhoud van de drankverpakking is kleiner dan 3 liter.

Belangrijk om te weten is dat de prijzen voor de SUP-producten omhoog gaan, omdat de fabrikant/importeur hier een extra afdracht voor moet doen.
Met IEZZY Disposables maak je een slimme en bewuste keuze!

altijd de beste prijs
0 Vergelijken

Bezig met laden, een ogenblik geduld a.u.b.
Bezig met laden, een ogenblik geduld a.u.b.

×
×